Servern heter piweb.se!

Publicerat: 2015-10-14 23:36:26 | Kategori: Uppdateringar

Nu börjar det hända saker på servern vill jag lova! Detta är än så relativt tidiga nyheter och kan komma att ändras på ett eller annat sätt, men kort och gott så kommer servern att öppnas upp för fler än bara mig inom en mycket snar framtid. Kalla det för vad ni vill, men jag passar på att kalla det för piweb.se!

Webhotellet kommer till en början endast att kunna ta emot 10 st användare i stöten. Detta för att säkerställa en så pass hög stabilitet som möjligt. I och med att jag endast kommer att kunna ta emot 10 st användare så kommer jag att be om en ansökan från var och en. Om denna uppfattas som lovande och lämplig så kommer användaren att beviljas ett konto. Tjänsten kommer att vara gratis till en början, men kan komma att ändras om det så krävs för att kunna erbjuda en fortsatt kvalitativ tjänst.

Piweb.se kommer att ha stöd för PHP och MySQL. Totalt sett så kommer det att i början erbjudas ca 100 MB lagringsutrymme. Hårdvaran består av en Raspberry Pi Model B och kommer att uppgraderas vid behov. Det kommer att finnas möjlighet att koppla till domännamn och självklart så kommer det att finnas plats för epostkonton. Du kommer absolut inte bli tvungen att ha reklam på din webplats någonsin.

Det går att skicka en ansökan redan nu härifrån, Det finns inga färdiga riktinjer ännu, så det är bara att fritexta vad för någon sorts webplats som du har tänkt att driva. Du kanske kommer att kunna skryta om att din webplats ligger på en liten, men kraftrull Raspberry Pi snart!


Kommentera

OMG!! Annonser!?

Publicerat: 2014-05-07 07:02:50 | Kategori: Uppdateringar

Drygt ett år efter start eller snarare idag så började det dyka upp annonser på hraffe.se. Det beror inte på att jag hade tänkt tjäna multum på det eller ens förväntar mig att gå jämnt ut, mag lägger ned väldigt mycket tid på bloggen och det vore väl inte mer än rätt om jag ersätts för det? Däremot har jag försökt att placera ut annonserna på ett bra sätt så de inte blir allt för distraherande.

Till den som inte vill se reklam på vare sig hraffe.se eller någon annanstans så finns det sätt att ta sig runt detta, bara att googla. Om inte så får du delta i det roliga faktumet att Loopia visas riktigt ofta bland annonserna för de rekommenderar jag ju starkt... eller? smiley


Kommentera

Upptadering av pajen

Publicerat: 2014-04-28 04:33:11 | Kategori: Uppdateringar

Under natten så har jag tagit mig tid att uppdatera min Raspberry Pi och alltså hela webbservern i samma veva. Förutom smärre problem så verkar allting ha gått bra nu såhär efteråt, men tyvärr så fungerar inte riktigt Systeminfo lika bra som innan. Förhoppningsvis går det att fixa. I det stora hela så kan jag inte vara annat än nöjd ändå, ett helt nytt och fint Linux går inte att klaga på!

Editering 2014-04-28 07:00
Vem kunde tro att det skulle vara så enkelt som att ändra en bokstav för att allt skulle se ut som innan!? Jag ändrade även lite på CPU-frekvensen så att det står både nuvarande och max. Då syns det ju hur ofantligt cool jag är som har överklockat servern... eller det som syns är nog snarare tvärtom. cheeky


Kommentera

Ytterligare uppfräschningar

Publicerat: 2013-12-04 14:03:15 | Kategori: Uppdateringar

Vem kunde tro att det kan skilja så pass mycket mellan webbläsare? Sökrutan har fått sig en rejäl uppdatering till och det ser faktiskt inte alls dumt ut med en rundad sökknapp, men i Internet Explorer 8 så får man glömma både rundade hörn och skuggor. Om man bortser från det så skulle jag inte kunnat göra mycket mer för att få det snyggt i Microsofts äldre och sämre webbläsare.


Kommentera

Sökrutan uppfräschad

Publicerat: 2013-12-03 17:34:50 | Kategori: Uppdateringar

Under den senaste veckan har det smygit sig på ett antal smärre förändringar på utseendet av hraffe.se. Det som är mest synligt är utan tvekan att sökrutan har flyttat sig uppåt till loggan. Detta har jag faktiskt funderat på att göra länge, men jag inte känt att jag har haft tid till att göra det. Nu blev det däremot av efter att jag rundade av det vänstra hörnet i loggan.

Även avskärmningen eller vad man ska kalla det mellan loggan och underliggande innehåll är helt förändrad. Från en onödigt "flashig" vertikal låda till en diskret skugga. Problemet med att ändra designelement i CSS är just att Internet Explorer var uruselt för bara något enstaka år sedan. Efter Internet Explorer 10 så fungerar allt utomordentligt, men tidigare versioner har varken stöd för skuggor eller rundade hörn.

Det som inte syns lika tydligt är sökrutans nya funktion. Den är något genomskinlig, men när man håller musen över den eller trycker på den så försvinner transparensen helt.

Inte för att påstå att designen är perfekt ännu, men den är på god väg. smiley


Kommentera

Bakgrundsbild och skuggor

Publicerat: 2013-11-22 14:21:59 | Kategori: Uppdateringar

Bakgrundsbilden blev riktigt fin, speciellt kombinerat med skuggan som fungerar i princip alla webbläsare... förutom Internet Explorer 9 och tidigare! Det är ganska illa med tanke på att Internet Explorer 8 inte är speciellt gammalt egentligen. Det finns ett sätt att komma runt det, men då det bara gäller en skugga är det inte speciellt hög prioritet för mig just nu. Nedan syns skillnaderna.

Något annat jag även uppmärksammade var att Internet Explorer 9 (endast 9:an faktiskt) inte tyder en liten CSS-fix rätt jag gjorde för några veckor sedan. Detta kunde jag se på några skärmdumpar från Browserstack. Det intressanta är att inga andra webbläsare än gamla Internet Explorer har några större problem att visa sidan. Skuggorna fungerar visserligen inte i Firefox 3.6, men har man en så gammal webbläsare så bryr man sig uppenbarligen inte om någonting!

Om vi ändå ska gräva upp gamla webbläsare så är Internet Explorer 6 och 7 absolut sämst när det kommer till att visa hraffe.se och antagligen de flesta andra hemsidor på nätet. Logotypen är helt förvrängd och menyn är antingen felformaterad eller syns inte alls! Här bryr jag mig verkligen inte alls! Det är inte bara min sida som blir förstörd i de webbläsarna.

Ni som ännu inte uppdaterat till Internet Explorer 10 eller senare bör göra det eller leva med att Internet inte ser lika vackert ut för er. cheeky


Kommentera

Buggfix på kategorier

Publicerat: 2013-11-21 17:17:51 | Kategori: Uppdateringar

Det går fort mellan varven för mig att fixa och dona med bloggen! Idag uppmärksammade jag en väldigt liten, men ack så störande bugg. Den uppkom endast i och med lathet från min sida. När jag kodade bloggen från första början så använde jag mig av vissa snabblösningar som inte alltid är speciellt bra. Ett exempel var kategorilänkarna där jag valde att använda ett "LIKE" kommando istället för "=". Detta på grund av att när man skickar vidare kategorin i klartext så formateras texten om en aning. De tre sista bokstäverna i alfabetet blir till symboler och mellanslagen ersätts med "%20" i min kod (för att bli godkänd som html5). Då är inte längre kategorin exakt samma som den var innan. Problemet med att använda "LIKE" är att länken inte måste överenstämma med kategorin, bara likna. Ett exempel är om man har en kategori som heter "spel" och en annan som heter "brädspel", då kommer bägge kategorierna fram om man trycker på länken till det förstnämnda.

Knappast vad man kan klassa som en katastrofal bugg, men kan bli problematiskt längre fram. Det krävdes inte heller någon speciell form av intelligens för att fixa till. Nedan syns den färdiga koden från länk till resultat.


Kommentera

«« Äldre inlägg