Hershel bara... borta!

Publicerat: 2013-12-03 13:50:52 | Kategori: TV, film & YouTube

Rick och Hershel

Varning! Innehåller enorma spoilers!

Nu är alla avsnitt slut för årets The Walking Dead och det sista avsnittet var en ofantligt ledsam upplevelse. Inte enbart för att det nu är två månaders paus, men många karaktärer fick sätta livet till.

The Walking Dead har alltid fascinerat mig hur huvudkaraktärer bara plötsligt dör på ett eller annat vis. Å ena sidan gör det serien "verklighetstrogen" och man förstår att ingen går säker, men samtidigt tråkigt när någon får sätta livet till som man tyckt om i flera säsonger.

Det började i andra säsongen med att karaktären Dale blev helt massakrerad av en zombie från ingenstans. Han var en ärlig och sympatisk äldre herre som alltid ville göra rätt för sig. Han fick mycket motgångar i och med att medmänsklighet inte är den bästa egenskapen i den nya världen. När resten av gruppen diskuterade att ta livet av en ung kille som de hade fångat så sa Dale blankt nej till att vara en del av en sådan civilisation. Han packade väskan och började vandra ifrån lägret, men bara några hundra meter bort så blev han attackerad och i det närmaste dödad av en zombie. När resten av gruppen fann honom så fanns det inte annat att göra än att avsluta hans lidande med en kula mot pannan. Det var den första riktigt tragiska händelsen.

Efter detta var det många fler som fick sätta livet till. Shane, bästa vännen till gruppens ledare, Rick, blev mer och mer paranoid och galen till den nivå att han försökte döda Rick. Däremot lyckades Rick avvärja denna attack och Shane dog i Ricks händer. Frun till Rick, Lori, dog när hon skulle föda deras barn. Deras äldre son fick skjuta henne i huvuder så hon inte skulle återuppstå. Dales bästa vän Andrea som vid detta tillfälle också var en huvudkaraktär blev även hon skadad så hårt av en zombie att hon inte kunde räddas. I den tårdrypande scenen fick man se henne ta emot en pistol av gruppens ledare, Rick, för att kunna ta livet av sig själv.

Hershel

Någon som har fått vara med och uppleva de flesta av dessa dödsfall är just Hershel. Likt Dale vill han se det bästa hos människor, men är även väldigt religiös. Hershel är också den som, enligt mig, utvecklats mest i The Walking Dead. Bara i utseendet har han förändrats ofantligt mellan säsongerna. Från början var han både renrakad och korthårig, men under seriens gång så har han i princip förvandlats till jultomten med både långt vitt skägg och en tunn hästsvans. Han blev även biten av en zombie i benet, men Rick lyckades räddade honom från en säker död genom att amputera benet med en yxa.

Man skulle kunna tro att Hershel hade sitt på det trygga med tanke på vad han har genomlevt, men så var inte fallet. I det sista avsnittet får han nämligen huvudet halvt avhugget. Detta av en ofantligt ondsint person som kallas för guvernören. Det som gjorde det hela värre var att Hershel hade ett leende på läpparna när det hände. Som att han trodde att allt skulle ordna sig, men guvernören ändrade sig i all hast och Hershel fick äntligen möta sin skapare. Guvernören har under mer än en säsongs tid varit ärkerivalen, men strax efter Hershel blivit mördad så mötte även denna guvernör sitt öde! 

Efter denna hjärtskärande scen bröt det ut ett krig mellan guvernörens män och Ricks grupp. Skottsalvor i mängder avlossades och folk dog till höger och vänster. Jag vet inte hur andra uppfattade detta, men jag kunde inte hålla det minsta fokus på detta slag då jag hela tiden skrek "Hershel är död" för mig själv.

Tänk hur mycket en karaktärs död i en TV-serie kan påverka en emotionellt! Scott Wilson som spelat Hershel borde få en Oscar!


Kommentera

Ashens - Bäst på YouTube!?

Publicerat: 2013-11-21 17:49:53 | Kategori: TV, film & YouTube

Igår skrev jag ett "spännande" inlägg om PewDiePie som faktiskt kan uppfattas som störst på YouTube, men störst är väl inte alltid bäst? Jag följer många mindre kanaler och en som jag verkligen fastnat för är Stuart Ashen. Knappa 470 tusen prenumeranter, men ändå har han en dedikerad skara av följare. En stor anledning till varför han inte är mer känd är för att han snackar om prylar och krimskrams snarare än spel. Tro det eller ej, men det är mycket färre som uppskattar att titta på sådant uppenbarligen.

Jag började följa Ashens omkring år 2010-2011 och ska jag vara helt ärlig så är hans videos i princip likadana nu som då. Oftast är bilden fokuserad på hans gamla soffa och man får se hans händer peta på diverse prylar samtidigt som han nämner något sarkastiskt. Konstigt nog så är det ett koncept som håller än och jag vet inget bättre än när han släpper en ny video. Han är heller ingen som tvingar ut en massa videos varje dag, han nöjer sig med en per vecka på sin höjd. Det som gör väntandet värt är att han under den gångna veckan sökt reda på nya och ovanliga prylar att visa upp och dementera.

Under fjolåret släppte han även en långfilm där han spelar sig själv i jakten på en riktigt ovanlig pryl. En så kallad "Gamechild" som är en sedan länge nedlagd kopia av en Gameboy. Nu hade jag inte tänkt berätta speciellt mycket mer om det projektet då filmen inte föll mig i smaken, men det är imponerande att han lyckats samla ihop slantarna till att göra en riktig långfilm. Det visar verkligen nivån av hans dedikation. Förutom detta har han medverkad i ett antal olika brittiska TV-program, så inte är han en gröngöling när det kommer till att stå framför kameran (även om han sällan gör det i sina egna videos).

Vem vet, detta inlägg kanske gör att han får sig en ny prenumerant? Det hoppas jag innerligt på!


Kommentera

PewDiePie - Störst på Youtube!?

Publicerat: 2013-11-20 17:50:44 | Kategori: TV, film & YouTube

Något som jag har funderat över länge är hur i hela friden en person såsom PewDiePie har lyckats bli absolut mest populär på YouTube, i alla fall sett till prenumerationer. En göteborgsk nyvuxen yngling har alltså fler prenumerationer än någon annan på YouTube! I skrivande stund är det dryga 16 miljoner som följer honom, knappt dubbla sveriges befolkning!

Vad behöver man då göra för att bli så pass känd? Inte speciellt mycket kan man tro om man tittar på hans videos. Hans engelska är inte den bästa och det enda han gör är att skrika eller dra snuskskämt samtidigt som han spelar något riktigt dåligt spel... det var åtminstone vad jag tyckte! Kanske är det barn och ungdomar som fastnar för hans överdrivna skrik och skämt, tänkte jag.

Sen var det något som hände. Bara häromdagen så blev jag ofantligt sugen på Oculus Rift. Det var inte mer än naturligt att jag sökte efter några videoklipp om produkten och av någon tillfällighet så började jag titta på PewDiePie när han testade Oculus Rift i något skräckspel. Antingen så såg jag mer bakom ytan än innan eller så hade jag blivit van vid hans överdrivna beteende så att jag kunde fokusera på mer i hans videor, men det var riktigt bra! Det är nära på omöjligt att säga vad jag tyckte var bra när jag redan konstaterat att det mesta snarare irriterar mig, men det är något i hans charm som tar tag i en. Han är inte det minsta skraj för att göra bort sig och han börjar allt som oftast svära på svenska.

Det som stör mig mest är nog hans äldre videor där han kan få för sig att dra lite för grova skämt. Våldtäckt och pedofili är inget man ska skämta om tycker jag, men måste man göra det så tycker jag att man kan hålla det åtminstone lite rumsrent. Däremot så har han också fått väldigt mycket klagomål för detta och numera är det ganska sällan man hör honom skämta så långt under bältet.

Kort och gott så vill jag skriva att man ibland ska ge personer fler chanser för sin egen skull. Vem vet, det kan ju bli en favorit längre fram vad det nu än gäller!


Kommentera

Brad Pitt och zombies!

Publicerat: 2013-10-11 10:46:37 | Kategori: TV, film & YouTube

Igår spenderade jag ett par timmar till att äntligen se World War Z. Det fanns två anledningar till varför jag var nyfiken av denna film. För det första är Max Brooks en underbar författare. Nu har jag inte läst World War Z, men Zombie Survival Guide är helt fantastisk. Den andra anledningen var att Brad Pitt i min synvinkel var helt otippad att spela huvudrollen i en zombie-rulle!

Nu i efterhand är jag mycket glad över att jag tog mig tid till denna film! Inte nog med att jag blev förvånad över att den faktiskt hade substans, det är en av mina nya favoriter. Utan tvekan den bästa zombie-rulle jag sett och jag älskar zombie-filmer!

Jag är kanske ensam om att säga det, men jag tycker inte om Marc Foster som har regisserat filmen. Hans näst senaste rulle, Machine Gun Preacher, var förvisso väldigt bra, men i övrigt är jag inte imponerad av hans verk. Marc Foster växte inte heller speciellt mycket i mina ögon efter att jag hört att World War Z egentligen skulle ha ett helt annat och totalt skrattretande slut. Av vad jag har hört så anmärkte Brad Pitt och hans produktionsförlag Plan B högljutt på detta och en tredjedel av speltiden filmades om. Nu i efterhand har jag även fått höra att Marc Foster inte ska få regissera uppföljaren. Ja, det kommer en uppföljare! Även fast de gick över budget med flera hundra miljoner dollar så har filmen visat sig vara väldigt lukrativ! Jag väntar med spänning!

Nu har jag faktiskt inte nämnt ett dyft om handlingen i filmen, men jag vet inte om jag vill göra det. Jag gick in med endast vetskapen att det skulle vara Brad Pitt och zombies och i efterhand så tycker jag inte att det behövs mycket mer förklaring än så. Jag vill däremot påstå att jag var helt fastklistrad vid filmen. Skådespelarinsatserna var även de på topp. Brad Pitt gjorde sig förvånande bra i rollen som Gerry, en familjefar som får uppleva apokalypsen genom sitt jobb.

Något som väldigt många zombie-fantaster och troll på IMDB har klagat på är att det är förvånandevis ont om splatter i denna film. Detta kan jag hålla med om, men samtidigt ser jag mest positivt på detta. Det gör att man fokuserar mer på handlingen och det som faktiskt sker vid sidan om blodutsöndrandet. I filmer som Day of the Dead och Dawn of the Dead så läggs otroligt mycket fokus på just splattret och inälvor som kastas både hit och dit. Även om de filmerna är fantastiska så gör det att man tappar bort sig lite i allt äckel. En stor anledning till varför World War Z har så pass lite splatter är eftersom att den ville göra filmen godkänd för ungdomar i de lägre tonåren. Det har visat sig vara en bra strategi med tanke på hur populär filmen blev.

Jag är däremot lite besviken på samhället idag. En så här bra film borde nå kultstatus på momangen! Jag skulle i ärlighetens namn säga att den borde ses av alla, inte bara zombie-fantaster!


Kommentera