Beardilizer #1

Publicerat: 2015-08-20 18:22:37 | Kategori: Diverse

Nu var det äntligen dags för ett nytt inlägg! Det har dröjt ett drygt halvår sedan jag skrev sist, men jag har lite skoj nyheter att berätta om. I början av året så slutade jag raka mig och skägget har växt fritt sedan dess. Tyvärr har jag inte de bästa generna och skägget är därav inte det absolut tjockaste på marknaden. Det blir verkligen ingen skillnad alls om jag kammar mig tills jag blir helt röd på huden, hårsäckarna verkar inte stimuleras nog mycket för att fylla ut min ansiktsmask. Nu låter det som att jag är mycket missnöjd med min ansiktsbehåring, men så är verkligen inte fallet! Jag är mycket stolt över de skäggstrån som faktiskt ger illusionen av ett frodande skägg och jag kommer knappast att raka av det, men lite hjälp på traven till det där ultimata helskägget skulle absolut inte skada. Det är där Beardilizer kommer in...

Just nu är skägget som nämnt aningen tunnt på sina ställen. Framifrån ser det relativt bra ut. Det ser vildvuxet ut, mycket på grund av att skägget är fattigt både under hakan och på sidorna. Mina nuvarande strån har fått täcka upp tomrummen vilket ser bra ut, men det är ingen riktig skäggmassa direkt vilket syns mycket tydligt i profil.

Beardilizer (om det nu fungerar) ska ge en mer skägg som dessutom växer snabbare. Det är inte tal om testosteron eller andra mindre nyttiga behandlingar, Beardalizer ska enligt innehållsförteckningen vara helt naturligt och nästan uteslutande vitaminer. De ska tas i pillerform och är (enligt hörsägen) både illaluktande och stora. Under de första 10 dagarna bör man köra en "intensivbehandling" med hela nio tabletter varje dag. Efter denna period är det tre tabletter som gäller per dygn.

Idag la jag en beställning på tre burkar på 90 tabletter i vardera. Dessa bör räcka i ungefär två och en halv månad och enligt Beardilizer själva så bör man se resultat redan efter en månad. De nämner även att det ska ge grövre skäggväxt i 95% av fallen. Det låter helt skruvat, men man ska inte underskatta sina vitaminer antar jag. På grund av detta så kommer jag självklart att följa upp detta inlägg och lägga upp nya bilder redan efter intensivbehandlingens slut. Däremot finns det inte mycket mer jag kan nämna om själva produkten nu då jag inte har en blekaste aning om det faktiskt gör någon skillnad alls ännu.

Tillbaka till skägget i skrivande stund så syns till vänster en bild tagen underifrån. Tittar man noga är skägget aningen tunnt. Jag har valt att exkludera mitt största problemområde då bilderna blev så pass löjliga, men just under haken är det en area på ungefär 2 cm² där det nästan är helt kalt. Tack och lov så täcker skägget på hakan denna area riktigt väl.

Profilen ser relativt fattig ut och det syns tydligt att man inte stoltserar med en vacker bäver i ansiktet, men det kunde ha sett mycket värre ut.

Bara för att nämna det så är jag mycket, och jag menar verkligen mycket, skeptisk till dessa mirakelpiller! Jag gjorde mitt bästa för att söka reda på relevanta rapporter om att det verkligen kan fungera, men jag känner fortfarande oro över att jag kastat pengar i sjön. På YouTube finns det en hel del "recensioner", men dessa videoklipp känns väldigt riktade och inte speciellt ärliga. Recensioner på Amazon.com och Beardshop.se är mer intressanta. Tyvärr så kan de negativa omdömena ha kommit från tonåringar och de positiva omdömena kan mycket väl vara inbillning eller rent av placebo.

Mitt mål med behandlingen är att stolt kunna säga till mig själv och andra att jag har helskägg utan att det ska kännas som om jag ljuger. Inte ett så stort mål egentligen, men det krävs absolut lite fler strån för att täcka nunan.


Kommentera

Dysphorian Breed - debuten släppt!

Publicerat: 2014-08-21 23:19:58 | Kategori: Diverse

Jag nämnde för inte alls så länge sedan att jag hade ett musikaliskt litet projekt vid namn "Dysphorian Breed" och nu är det äntligen upp till bevis. Imorse kändes mixen äntligen perfekt och jag tog det drastiska beslutet att börja göra väsen av det hela. Sagt och gjort så laddade jag upp skivan på Bandcamp, skapade en Facebook-sida, hojtade till i några forum samt skickat en hel drös med mail till olika webzines i hopp om lite feedback.

Det började väldigt bra och ett par purfärska fans donerade några slantar till projektet, men efteråt har det lugnat ner sig lite på gott och ont.

Det jag tycker att ni borde göra är att knäppa upp en öl, lyssna på skivan, skapa en webzine och skriva en recension illa bums. Eller så räcker det med att ni bara hojtar till med lite feedback. smiley

Bandcamp: http://dysphorian.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dysphorian-Breed/538700936255697
Hemsida: http://dysphorian.com


Kommentera

Ny hemsida, Dysphorian.com

Publicerat: 2014-08-12 01:36:47 | Kategori: Diverse

Jag nämnde för några dagar sedan att jag hade ett nytt musikprojekt på gång och det tar stormsteg framåt, eller jag har gjort en hemsida för projektet nu.

Dysphorian Breed heter det alltså. Vi kan börja med själva namnet som antagligen är världens mysterium när man hör det. Wikipedia beskriver "dysphoria" som "a state of feeling unwell or unhappy; a feeling of emotional turmoil and mental discontent as a symptom of discontent, restlessness, dissatisfaction, complete dread malaise, depression, anxiety and suicidal idealization indifference". "Breed" har en så tråkig och torr beskrivning på wikipedia att jag tycker att vi nöjer oss med att det är en "avkomma". Kort och gott kanske man kan översätta det till "apatins avkomma"? Jag hittade totalt noll träffar när jag googlade det, så antingen är det riktigt originellt och/eller fruktansvärt dåligt.

Själva musiken har jag definierat som en blandning av funeral, sludge och gotisk doom metal. Som om Shape of Despair och My Dying Bride skapade en supergrupp och hyrde in en gitarrist från Grief. Om mitt projekt ens är i närheten så bra som ovanstående grupper vill jag inte kommentera däremot.

Hemsidan var hur som helst ganska snabbt ihopslagen. Kontaktformuläret är taget härifrån med lite ändringar, men annars så är designen helt ny.

Slappna av, njut och ta en titt på dysphorian.com.


Kommentera

Ett dygn utan snus

Publicerat: 2014-06-11 02:43:26 | Kategori: Diverse

Precis som i inlägget tidigare så har jag inte kunnat somna inatt heller. Hela kroppen fladdrar och rör sig utan att jag har någon kontroll. Det viktiga är att jag faktiskt klarat mig utan snus i ett helt dygn! Inget nikotinfritt snus, inga portioner, ingen rökning och inga plåster/tuggummin. Bara ren och skär vilja (och många koppar kaffe).

Snart är nikotinberoendet ett minne blott och det ska vara värst första dygnet vad jag vet. Efter det är det endast det psykiska beroendet som hindrar mig. Jag vet mycket väl vilken best det psykiska beroendet kan vara, men bara den lärdomen kommer att göra det lättare att överkomma.

Hittills kan man säga att jag råkat ut för alla tänkbara biverkningar förutom just feber. Kallsvettas gör jag däremot lite omsänder. Hjärtklappning kommer och går, men något beständigt är huvudvärken, fladdrigheten och suget! Det som fungerat bäst för att stilla dessa problemen är att äta okontrollerat, titta på alla Jönssonligan-filmer om och om igen, dricka kaffe och käka sprutgrädde. Till nästa inlägg väger jag antagligen dubbelt så mycket, men med lite tur så är jag fortfarande snusfri!


Kommentera

Snuset ska väck!

Publicerat: 2014-06-10 04:09:51 | Kategori: Diverse

För bara några timmar bestämde jag mig och den begynnande oron har fått mig att vara klarvaken inatt. Jag ska sluta snusa och det med basta (dvs "cold turkey")! Jag har hållit på sedan jag var ynka 13 år gammal (ca 18 år) och jag vill inte längre vara under beroendet. Jag har lyckats sluta förut, för åtta år sedan, och det gick bra förutom att jag aldrig blev av med suget. Jag vet att jag kommer att få uppleva irritation och säkert feber likt förra gången, men det är det ändå värt!

Mitt färdigtillverkade snus har jag tänkt skänka till en vän (om han vill ha det) och resterande snussatser kommer att göras av med på något vis.

Varför skriver jag här om det och det även bland det första jag gör? Om jag nu skulle få lust att börja snusa så kommer misslyckandet inte bara vara ett personligt misslyckande längre och det borde kunna ge mig extra motivation. De närmsta dagarna kommer bloggen även agera som en dagbok över min progress till att bli snusfri.

Önska mig lycka till så hörs vi under min feberyra. yes


Kommentera

Loopia, ajöss och tack för fisken

Publicerat: 2014-05-05 10:48:52 | Kategori: Diverse

Som en fortsättning på det föregående inlägget så är nu Loopia ute ur bilden gällande hraffe.se. Den nya registraren, som det kallas, är City Network. De erbjuder samma funktioner som LoopiaDNS, fast är gratis samt tillhandahåller egna e-postservrar.

Gällande support och stabilitet kan jag inte säga så mycket ännu. Faktumet är att domänen gick över till City Network för bara några timmar sedan och har varit aktiv en ännu kortare stund.

Ett stort problem som tillkommit i och med flytten har varit att få kontaktfunktionen på hraffe.se att fungera, men efter någon timmas trixande så är även den igång. För att vara ärlig så fungerar den betydligt bättre nu än vad den någonsin gjort. Däremot kan det vara värt att nämna att den har strulat, så om du har försökt kontakta mig så gör det igen. smiley


Kommentera

Loopia och tystnaden

Publicerat: 2014-05-04 07:29:46 | Kategori: Diverse

Senaste dygnet så har jag i princip jobbat för att få min e-post att fungera. Den har alltid varit lite strulig på min Raspberry Pi, men den här gången så hjälpte verkligen ingenting. Jag installerade om mailservern fyra gånger och testade alla möjliga inställningar bara för att bemötas med felmeddelanden. Inte nog med det, jag återgick till en tidigare backup samt att jag rentav testade att rensa hela systemet. Då slog det mig plötsligt att det kanske inte var mitt fel. Det är Loopia som står för pekningen till hraffe.se och då också mailpekningen. Jag var nog inne och kikade i timmar för att se om de ändrat DNS-adresserna på något sätt, men det var helt tomt på information i bloggen och supportsidorna har inte uppdaterats ett smack de senaste månaderna.

Jag var riktigt nära på att ge upp när jag kom på att de kanske hade en dedikerade sida för driftinformation... och det hade de! Där stod det utförligt att de håller på att uppdatera sitt e-postsystem!! Även om det var ganska skönt att äntligen få reda på att det inte var mitt fel så är det riktigt uselt av dem att försöka smyga med det! Inte fick man något mail ens en gång om att det kunde förekomma störningar!

Med tanke på hur pass många kunder Loopia faktiskt har så tycker jag att de borde kunna meddela om såhär viktiga störningar. I mitt fall är det inte värre än att jag fick lägga ner en dag av min fritid samt att någon kanske funderar varför det inte går att skicka mail till mig, men hur är det för större företag? En större webbutik lär säkert kunna förlora tiotusentals kronor innan de upptäcker Loopias "uppgradering" och flyttar om sin mailtrafik!

Det hade inte svidit lika mycket om det var en isolerad händelse, men det här är inte första gången de råkat glömma att meddela oss kunder. Vid ett flertal tillfällen har de stängt ner domännamnet för mig och för många andra på grund av uppgraderingar eller fel, men de har aldrig meddelat mig personligen om deras planer. Kanske meddelas större kunder som hyr deras dyra webbhotell? Om så är fallet så är det ännu sämre stil, som att de inte alls bryr sig om oss som endast har ett domännamn hos dem!

Jag kräver inte 100% upptid, bara att man blir meddelad vid längre avbrott. Då detta inte verkar ske så finns det verkligen ingen anledning att vara kvar hos dem. Dessutom så har de nyligen börjat ta hutlöst betalt för sina knappt fungerande DNS-tjänster. Jag kommer då garanterat att leta efter mer professionella alternativ.

Som en sista fotnot så går det nu att skicka mail till mig igen, inget tack till Loopia däremot.Mailen vidarebefordras nu till ett annat konto utanför Loopias nät så att säga.


Kommentera

«« Äldre inlägg