Chibson-experimentet #2

Publicerat: 2014-05-07 14:06:22 | Kategori: Prylar & Hårdvara

Nu har det gått tio dagar sedan förra inlägget gällande Chibson-gitarren som jag väntar spänt på. Det har inte hänt så fasligt mycket för att vara ärlig förutom ren mailkonversation med Kina-fabriken. Bilden ovanför är hur som helst en snabbskiss av mig just hur jag vill att gitarren ska se ut. Blodsplattret är inklippt från en del olika bilder jag hade tillgängliga, men mest nämnvärt är Joey Jordisons Warlock samt TV-serien Dexter. Alla detaljer bör vara bestämda, men på grund av att de är ganska dåliga på engelska så är det ingen garanti. Med lite hopp så kommer fabriken med lite bilder från tillverkningsprocessen i veckan, men jag ska ligga på dem lite.

När det kommer till Kina-gitarrer och allmänt billigare gitarrer så lär inte mikrofonerna vara några riktiga höjdare, så det blir mikrofonbyte på stört! Något som skulle kunna se riktigt häftigt ut är vita EMG-mickar och de är dessutom relativt billiga att inhandla. På Ljudfront.se kan man hitta både 85:or och 81:or i vitt format för 695 kronor per styck och det är faktiskt ett klipp.

Jag har däremot mycket svårt att välja mellan 85:or och 81:or. Just 85:an låter riktigt bra i stallet så det är ett givet val, men i halsen är det knepigare. Eventuellt 81:an för att klangen blir ganska skarp och följsam jämfört med 85:an, men man tappar även 85:ans dynamik och värme. Kom gärna med förslag!


comments powered by Disqus