Bakgrundsbild och skuggor

Publicerat: 2013-11-22 14:21:59 | Kategori: Uppdateringar

Bakgrundsbilden blev riktigt fin, speciellt kombinerat med skuggan som fungerar i princip alla webbläsare... förutom Internet Explorer 9 och tidigare! Det är ganska illa med tanke på att Internet Explorer 8 inte är speciellt gammalt egentligen. Det finns ett sätt att komma runt det, men då det bara gäller en skugga är det inte speciellt hög prioritet för mig just nu. Nedan syns skillnaderna.

Något annat jag även uppmärksammade var att Internet Explorer 9 (endast 9:an faktiskt) inte tyder en liten CSS-fix rätt jag gjorde för några veckor sedan. Detta kunde jag se på några skärmdumpar från Browserstack. Det intressanta är att inga andra webbläsare än gamla Internet Explorer har några större problem att visa sidan. Skuggorna fungerar visserligen inte i Firefox 3.6, men har man en så gammal webbläsare så bryr man sig uppenbarligen inte om någonting!

Om vi ändå ska gräva upp gamla webbläsare så är Internet Explorer 6 och 7 absolut sämst när det kommer till att visa hraffe.se och antagligen de flesta andra hemsidor på nätet. Logotypen är helt förvrängd och menyn är antingen felformaterad eller syns inte alls! Här bryr jag mig verkligen inte alls! Det är inte bara min sida som blir förstörd i de webbläsarna.

Ni som ännu inte uppdaterat till Internet Explorer 10 eller senare bör göra det eller leva med att Internet inte ser lika vackert ut för er. cheeky


comments powered by Disqus