Ashens - Bäst på YouTube!?

Publicerat: 2013-11-21 17:49:53 | Kategori: TV, film & YouTube

Igår skrev jag ett "spännande" inlägg om PewDiePie som faktiskt kan uppfattas som störst på YouTube, men störst är väl inte alltid bäst? Jag följer många mindre kanaler och en som jag verkligen fastnat för är Stuart Ashen. Knappa 470 tusen prenumeranter, men ändå har han en dedikerad skara av följare. En stor anledning till varför han inte är mer känd är för att han snackar om prylar och krimskrams snarare än spel. Tro det eller ej, men det är mycket färre som uppskattar att titta på sådant uppenbarligen.

Jag började följa Ashens omkring år 2010-2011 och ska jag vara helt ärlig så är hans videos i princip likadana nu som då. Oftast är bilden fokuserad på hans gamla soffa och man får se hans händer peta på diverse prylar samtidigt som han nämner något sarkastiskt. Konstigt nog så är det ett koncept som håller än och jag vet inget bättre än när han släpper en ny video. Han är heller ingen som tvingar ut en massa videos varje dag, han nöjer sig med en per vecka på sin höjd. Det som gör väntandet värt är att han under den gångna veckan sökt reda på nya och ovanliga prylar att visa upp och dementera.

Under fjolåret släppte han även en långfilm där han spelar sig själv i jakten på en riktigt ovanlig pryl. En så kallad "Gamechild" som är en sedan länge nedlagd kopia av en Gameboy. Nu hade jag inte tänkt berätta speciellt mycket mer om det projektet då filmen inte föll mig i smaken, men det är imponerande att han lyckats samla ihop slantarna till att göra en riktig långfilm. Det visar verkligen nivån av hans dedikation. Förutom detta har han medverkad i ett antal olika brittiska TV-program, så inte är han en gröngöling när det kommer till att stå framför kameran (även om han sällan gör det i sina egna videos).

Vem vet, detta inlägg kanske gör att han får sig en ny prenumerant? Det hoppas jag innerligt på!


comments powered by Disqus