PewDiePie - Störst på Youtube!?

Publicerat: 2013-11-20 17:50:44 | Kategori: TV, film & YouTube

Något som jag har funderat över länge är hur i hela friden en person såsom PewDiePie har lyckats bli absolut mest populär på YouTube, i alla fall sett till prenumerationer. En göteborgsk nyvuxen yngling har alltså fler prenumerationer än någon annan på YouTube! I skrivande stund är det dryga 16 miljoner som följer honom, knappt dubbla sveriges befolkning!

Vad behöver man då göra för att bli så pass känd? Inte speciellt mycket kan man tro om man tittar på hans videos. Hans engelska är inte den bästa och det enda han gör är att skrika eller dra snuskskämt samtidigt som han spelar något riktigt dåligt spel... det var åtminstone vad jag tyckte! Kanske är det barn och ungdomar som fastnar för hans överdrivna skrik och skämt, tänkte jag.

Sen var det något som hände. Bara häromdagen så blev jag ofantligt sugen på Oculus Rift. Det var inte mer än naturligt att jag sökte efter några videoklipp om produkten och av någon tillfällighet så började jag titta på PewDiePie när han testade Oculus Rift i något skräckspel. Antingen så såg jag mer bakom ytan än innan eller så hade jag blivit van vid hans överdrivna beteende så att jag kunde fokusera på mer i hans videor, men det var riktigt bra! Det är nära på omöjligt att säga vad jag tyckte var bra när jag redan konstaterat att det mesta snarare irriterar mig, men det är något i hans charm som tar tag i en. Han är inte det minsta skraj för att göra bort sig och han börjar allt som oftast svära på svenska.

Det som stör mig mest är nog hans äldre videor där han kan få för sig att dra lite för grova skämt. Våldtäckt och pedofili är inget man ska skämta om tycker jag, men måste man göra det så tycker jag att man kan hålla det åtminstone lite rumsrent. Däremot så har han också fått väldigt mycket klagomål för detta och numera är det ganska sällan man hör honom skämta så långt under bältet.

Kort och gott så vill jag skriva att man ibland ska ge personer fler chanser för sin egen skull. Vem vet, det kan ju bli en favorit längre fram vad det nu än gäller!


comments powered by Disqus