Harley Benton - Man får skylla sig själv!

Publicerat: 2013-11-01 16:34:15 | Kategori: Prylar & Hårdvara

Som jag skrev under gårdagen beställde jag en gitarr. Däremot skrev jag ingenting om vad det var för en gitarr. Nej, Det är ingen lyxig historia. Snarare det billigaste skräpet man kan tänka sig. Det är en så kallad Harley Benton, även känt som Thomanns eget märke, som jag valde att investera i.

Knappa 1 500 kr kostade alltså den bestyggelse till gitarr. För det priset får en 24-bands hals samt aktiva humbucker-mikrofoner. Den har även ett namn som får en att tro att det den osar kvalitet, Harley Benton L-1000 VB Progressive Line. Det finns inga andra gitarrer med liknande specs för det priset! Problemet här är att det helt enkelt är för bra för att vara sant!

Idag när jag tittade på Thomanns hemsida fanns inte gitarren kvar i sortimentet. Som om den aldrig har existerat. Min gissning är att butiken har insett att exakt de felen som påverkat mig helt enkelt inträffar för ofta. Dessa aktiva humbucker-mickar fungerar inte alls för det första. Jag skruvade upp gitarren och kollade alla lödpunkter, men kunde inte hitta något som satt löst. Däremot är det ju inte någon vidare kvalitet på elektroniken, men allt verkar sitta som det ska. Det andra problemet är formen på huvudet! Formen är som gjord för att huvudet ska skadas vid användning och/eller frakt. Visst blev det en skada även på mitt exemplar också! Som synes på bilden nedan så är det en rejäl skada även på kartongen, så det skedde utan tvekan i frakten!

Förutom dessa problem var det en och annan skönhetsfläck på kroppen på grund av en ganska undermålig lackning. Jag tog även för givet att jag skulle behöva ställa in halsen, minska stränghöjden, fixa intoneringen samt slipa banden på halsen. Konstigt nog så är hela halsen i perfekt skick och stränghöjden är perfekt! I och med att mickarna inte fungerar så är det svårt att kontrollera intoneringen däremot. cheeky

Kort och gott så ska denna skickas tillbaka för utbyte hos Thomann, med lite tur så får jag även välja en annan gitarr! Kanske någon som till och med går att spela på? 


comments powered by Disqus