Snustillverkning - del 3

Publicerat: 2013-10-28 16:04:27 | Kategori: Diverse

36 timmar efter del ett så är vi alltså här, med två plastbunkar färdigt snus i kylskåpet. Först så blandades både glycerol och smaksättning med snuset. Jag valde att köra på en riskfylld blandning med svart vinbär och bergamott! Hur det smakar kan jag inte ens drömma om, men det kändes nästan nödvändigt att blanda ut smaken av svart vinbär som åtminstone luktade rejält sött!

Innan man påbörjar detta steg så är det lämpligt att man gör plats och rengör efter behov i kylskåpet. Detta hade jag faktiskt tänkt på i förhand vilket är olikt mig. smiley

Ett effektivt sätt att blanda smaksättningarna är att hälla ner innehållet i ett decilitermått med glycerolet. Man kan fylla upp resterande av måttet med vatten. Sedan är det bara att hälla ner i bunkarna och blanda likt tidigare.

Hålet i locket där köttermometern suttit har jag täppt igen med tejp bara så snuset håller sig lite fräschare i kylskåpet

Nu ska snuset "jäsa" i kylskåpet i minst en vecka innan det är klart för användning, Sedan kommer det givetvis en del fyra med första smakprovet. Jag kan knappt bärga mig!


comments powered by Disqus