Snustillverkning - del 2

Publicerat: 2013-10-27 02:00:15 | Kategori: Diverse

Nu börjar det likna något. Jag har blivit grymt mycket bättre på Rocksmith 2014! Inte nog med det, de första 24 timmarna av snustillverkningen är avklarade. Nu är det dags för påse nummer två, natriumkarbonatet. För att kunna blanda i denna ingrediens måste snuset ut ur ugnen en liten stund och det stinker!

Ett tips är att använda en andningsmask av något slag. Engångsmasker från Jula eller liknande fungerar alldeles utmärkt. Då kan man även passa på att ta lite kort på sig själv där man ser så ond ut som möjligt. smiley

Natriumkarbonatet ska blandas i 4-6 dl vatten beroende på vilken guide man följer. Jag brukar för det mesta ta så lite vatten som möjligt. Det är inte speciellt roligt att vara tvungen att torka snuset i efterhand! Skulle det bli för torrt så är det ju enkelt att bara hälla på lite extra vatten när snuset är klart.

Ett annat tips är att hälla på kallvatten. Det står i alla guider att man ska använda varmt vatten, men snuset är redan fasligt varmt och man vill ju inte bränna sig när man blandar. Vad gäller bakterier så tror jag inte att det är något problem så länge man har rent vatten i kranen.

Plastpåsar ovanpå gummihandskar är som nämnt i del två min absoluta favorit för att blanda snus. Engångshandskar är inte ett dumt alternativ, men det är dyrare i längden samt att man har mindre skydd från att bränna sig. En rulle plastpåsar från ÖB kostar inte alls mycket och håller hur länge som helst. Jag tror jag köpte min rulle för två år sedan och jag har inte ens använt hälften.

Tobaken börjar nu likna snus och om endast 12 timmar så är det dags för det sista momentet. I del tre så blir det att blanda i glycerol och smaksättning. Jag kan knappt bärga mig!

 


comments powered by Disqus