Galaxy S4 på håret

Publicerat: 2013-10-17 15:53:47 | Kategori: Android

Ett par dagars experimenterande senare så är telefonen så lik en Samsung Galaxy S4 som bara är möjligt. Detta krävde lite mer än att bara slänga in ett nytt tema även om detta också gjordes.

Först och främst flashade jag en ny "rom" som har stöd för en genomskinlig statusrad. Även om Nexus 4 är en av de absolut största telefonerna när det kommer till roms så fanns det inte speciellt många som fyllde mina kriterier. Jag hittade till slut en som kallades CarbonRom. Den har i princip samma funktioner som tidigare nämnda Cyanogenmod, men även funktioner från AOKP bland annat.

För att sedan få rätt färg på texten i statusraden så behövde jag en ny tema-app. Samma utvecklare som släppt temat jag använde i förra posten har även släppt en betal-app med namn Galaxy S4 TW Theme. Tillsammans bildade dessa två moment en vettig representation av en Galaxy S4.

En annan fördel med en ny rom är att jag äntligen kunnat uppgradera till Android 4.3, till och med 4.3.1 i detta fallet. Skillnaderna är ganska små, men det ska ge en någon bättre batteritid och kännas lite rappare. Jag passade även på att flasha en ny kernel, franco Kernel Plus. Även denna utlovar lite bättre batteritid. Till sist skaffade jag appen Battery Widget Reborn för att bättre kunna hålla koll på batterinivån.

Nu är det endast en mer korrekt startskärm som saknas, men då detta faktiskt inte finns ännu så är det bara att leva med att telefonen ser lite egen ut. Det är även några mindre buggar i Android 4.3.1 ännu vilket inte är så förvånande. Det känns framförallt bra att få ha uppgraderat så man inte är kvar i stenåldern längre. cheeky


comments powered by Disqus