Brad Pitt och zombies!

Publicerat: 2013-10-11 10:46:37 | Kategori: TV, film & YouTube

Igår spenderade jag ett par timmar till att äntligen se World War Z. Det fanns två anledningar till varför jag var nyfiken av denna film. För det första är Max Brooks en underbar författare. Nu har jag inte läst World War Z, men Zombie Survival Guide är helt fantastisk. Den andra anledningen var att Brad Pitt i min synvinkel var helt otippad att spela huvudrollen i en zombie-rulle!

Nu i efterhand är jag mycket glad över att jag tog mig tid till denna film! Inte nog med att jag blev förvånad över att den faktiskt hade substans, det är en av mina nya favoriter. Utan tvekan den bästa zombie-rulle jag sett och jag älskar zombie-filmer!

Jag är kanske ensam om att säga det, men jag tycker inte om Marc Foster som har regisserat filmen. Hans näst senaste rulle, Machine Gun Preacher, var förvisso väldigt bra, men i övrigt är jag inte imponerad av hans verk. Marc Foster växte inte heller speciellt mycket i mina ögon efter att jag hört att World War Z egentligen skulle ha ett helt annat och totalt skrattretande slut. Av vad jag har hört så anmärkte Brad Pitt och hans produktionsförlag Plan B högljutt på detta och en tredjedel av speltiden filmades om. Nu i efterhand har jag även fått höra att Marc Foster inte ska få regissera uppföljaren. Ja, det kommer en uppföljare! Även fast de gick över budget med flera hundra miljoner dollar så har filmen visat sig vara väldigt lukrativ! Jag väntar med spänning!

Nu har jag faktiskt inte nämnt ett dyft om handlingen i filmen, men jag vet inte om jag vill göra det. Jag gick in med endast vetskapen att det skulle vara Brad Pitt och zombies och i efterhand så tycker jag inte att det behövs mycket mer förklaring än så. Jag vill däremot påstå att jag var helt fastklistrad vid filmen. Skådespelarinsatserna var även de på topp. Brad Pitt gjorde sig förvånande bra i rollen som Gerry, en familjefar som får uppleva apokalypsen genom sitt jobb.

Något som väldigt många zombie-fantaster och troll på IMDB har klagat på är att det är förvånandevis ont om splatter i denna film. Detta kan jag hålla med om, men samtidigt ser jag mest positivt på detta. Det gör att man fokuserar mer på handlingen och det som faktiskt sker vid sidan om blodutsöndrandet. I filmer som Day of the Dead och Dawn of the Dead så läggs otroligt mycket fokus på just splattret och inälvor som kastas både hit och dit. Även om de filmerna är fantastiska så gör det att man tappar bort sig lite i allt äckel. En stor anledning till varför World War Z har så pass lite splatter är eftersom att den ville göra filmen godkänd för ungdomar i de lägre tonåren. Det har visat sig vara en bra strategi med tanke på hur populär filmen blev.

Jag är däremot lite besviken på samhället idag. En så här bra film borde nå kultstatus på momangen! Jag skulle i ärlighetens namn säga att den borde ses av alla, inte bara zombie-fantaster!


comments powered by Disqus