NTF Rätt fart

Publicerat: 2013-10-09 16:26:25 | Kategori: Android

Jag köpte faktiskt en app igår! Det händer inte överdrivet ofta om jag ska vara ärlig, men när det inte finns något lämpligt gratisalternativ så är man ibland tvungen. Appen heter NTF Rätt fart och är utvecklat av Coredination. Jag kan inte påstå att jag alls känner till det företaget och de har endast två andra appar på Google Play varav ena är en kopia av ovanstående app under namnet Fartsmart ISA. Perfekt om man vill betala för samma app två gånger!

Appen visar hur som helst gällande hastighetsbegränsning på den vägen man kör på. Jag har många gånger funderat vad det är för hastighetsbegränsning när man är ute och kör på vägar där man inte känner sig fullt bekväm.

Appen tar hastighetsinformationen från TNVD (Trafikverkets Nationella Väg Databas) vilket inte alls är en dum idé. Speciellt eftersom appen själv inte är uppdaterad på omkring ett år!

Jag har tagit NTF Rätt fart på ett par rundor och jag gillar verkligen idén. Tyvärr är den inte fullt rättvisande alla gånger. I Umeå fungerar visserligen appen för det mesta, men vissa vägar verkar inte alls registrera. Det är rentav farligt att förlita sig helt på appen! På ett skolområde där hastighetsbegränsningen är 30 km/h t ex visar NTF Rätt fart 40 km/h. Dessutom kan appen visa fel hastighetsbegränsningar från närliggande vägar om GPS:en inte riktigt hänger med. NTF Rätt fart kan å andra sidan vara alldeles förträffligt som ett komplement. Jag vill därför påstå att det är värt de 21,25 kr de begär för appen om man känner att man kommer att kunna ha användning av den.


comments powered by Disqus