Servern heter piweb.se!

Publicerat: 2015-10-14 23:36:26 | Kategori: Uppdateringar

Nu börjar det hända saker på servern vill jag lova! Detta är än så relativt tidiga nyheter och kan komma att ändras på ett eller annat sätt, men kort och gott så kommer servern att öppnas upp för fler än bara mig inom en mycket snar framtid. Kalla det för vad ni vill, men jag passar på att kalla det för piweb.se!

Webhotellet kommer till en början endast att kunna ta emot 10 st användare i stöten. Detta för att säkerställa en så pass hög stabilitet som möjligt. I och med att jag endast kommer att kunna ta emot 10 st användare så kommer jag att be om en ansökan från var och en. Om denna uppfattas som lovande och lämplig så kommer användaren att beviljas ett konto. Tjänsten kommer att vara gratis till en början, men kan komma att ändras om det så krävs för att kunna erbjuda en fortsatt kvalitativ tjänst.

Piweb.se kommer att ha stöd för PHP och MySQL. Totalt sett så kommer det att i början erbjudas ca 100 MB lagringsutrymme. Hårdvaran består av en Raspberry Pi Model B och kommer att uppgraderas vid behov. Det kommer att finnas möjlighet att koppla till domännamn och självklart så kommer det att finnas plats för epostkonton. Du kommer absolut inte bli tvungen att ha reklam på din webplats någonsin.

Det går att skicka en ansökan redan nu härifrån, Det finns inga färdiga riktinjer ännu, så det är bara att fritexta vad för någon sorts webplats som du har tänkt att driva. Du kanske kommer att kunna skryta om att din webplats ligger på en liten, men kraftrull Raspberry Pi snart!


comments powered by Disqus