Chibson-experimentet II #1

Publicerat: 2014-11-09 17:55:21 | Kategori: Prylar & Hårdvara

Efter många om och men så var det dags igen att ge sig på Chibson-tåget och göra en ny beställning. Som ni kunnat förana så gick det inte speciellt bra sist. Jag fick en färdig bild av gitarren och jag märkte direkt flera missade punkter. Greppbrädan hade fel inlays, mikrofonerna var piratkopior och ej vad jag hade beställt samt att finishen blev ganska dålig. Kort och gott en katastrof och jag valde att säga upp kontakten med denna tillverkare!

Däremot vill jag inte avskräckas av alla gitarrer i Chibson-klassen och gick ganska nyligen ut på ännu en jakt. Denna gång blev det via den kinesiska portalen AliExpress som har en uppsjö av mer eller mindre seriösa produkter. Via denna portal la jag märke till en ytterst billig och kvalitativ Chibson av en seriös tillverkare. Utan att hinna tänka över det så la jag en beställning och i denna stund är den i min ägo! Med tullavgifter betalade jag totalt kring 2000 kr vilket är billigare än en Epiphone med samma design, men ofantligt mycket vackrare!

Hittills har jag inte hunnit med mycket annat än att byta strängar och intonera gitarren, men inom en mycket snar framtid så kommer jag även att vrida till halsen, byta mikrofoner och ställa ned stränghöjden. Hur är den att spela på just nu kanske ni frågar? Kort och gott så ser den mycket bättre ut än vad den låter. Ena mikrofonen är glapp och stränghöjden är usel, men det är sådant som man får vänta sig och saker jag som sagt ska åtgärda. Därefter kommer gitarren att ligga i minst samma klass som en riktigt påkostad Epiphone eller kanske till och med en fin Gibson!


comments powered by Disqus