Hej *|FNAME|*

Publicerat: 2013-10-31 16:23:33 | Kategori: Diverse

Visst är det roligt när man får personliga mail från olika organisationer man brinner starkt för, men jag skulle nästan vilja påstå att BaraSpara misslyckades en aning med detta.

Hej *|FNAME|*

Baraspara-familjen växer från månad till månad. Till dags dato ökar vi medlemsantalet med ca 8000 medlemmar per månad och är idag totalt 240 000 medlemmar i Sverige. Detta ger oss en fantastisk styrka och förhandlingskraft mot våra leverantörer.

Värt att nämna är att jag sa upp mitt medlemskap för någon månad sedan. Jag antar att de lyckades ta bort mitt namn, men att e-postadressen fanns kvar i deras register. Jag kan förövrigt rekommendera alla att säga upp sitt medlemskap med dem. Visst, grundidén är god, men det fungerar inte i praktiken. Alla BaraSpara-medlemmar har fått nytt elavtal med Mölndal Energi vad jag känner till. Jag har svårt att tro att det är de erbjudar de lägsta elpriserna i hela Sverige! Vad gäller mig personligen så var mitt tidigare elavtal billigare.


Kommentera

Leveranstid från Tyskland?

Publicerat: 2013-10-31 11:08:46 | Kategori: Diverse

Visst får det en att fundera hur uruselt vi har det i Sverige? En dag tog det för paketet att skickas från Tyskland till Sverige och sen blev det tyst som i graven! Jag har full förståelse för att de inte kan uppdatera paketuppföljningen hela tiden, men det är tragiskt att det faktiskt ser så smidigt ut från början och sedan faller det pladask. Jag har även förståelse för att det är en ganska långt upp till Umeå där jag har mitt säte, men uppdatera status så man vet att det inte har fastnat någonstans för guds skull! Det har varit såhär varenda gång jag har beställt saker från Tyskland. Från ingenstans får man sedan en SMS-avisering att paketet är framme fast det står att paketet knappt lämnat Tyskland.

Dagens I-landsproblem utan tvekan, men hur hade världen sett ut om man inte hade fått klaga. Innehållet i paketet är i vilket fall en gitarr, så om den kommer fram någon gång så blir det ett fint inlägg om den. wink


Kommentera

Snustillverkning - del 3

Publicerat: 2013-10-28 16:04:27 | Kategori: Diverse

36 timmar efter del ett så är vi alltså här, med två plastbunkar färdigt snus i kylskåpet. Först så blandades både glycerol och smaksättning med snuset. Jag valde att köra på en riskfylld blandning med svart vinbär och bergamott! Hur det smakar kan jag inte ens drömma om, men det kändes nästan nödvändigt att blanda ut smaken av svart vinbär som åtminstone luktade rejält sött!

Innan man påbörjar detta steg så är det lämpligt att man gör plats och rengör efter behov i kylskåpet. Detta hade jag faktiskt tänkt på i förhand vilket är olikt mig. smiley

Ett effektivt sätt att blanda smaksättningarna är att hälla ner innehållet i ett decilitermått med glycerolet. Man kan fylla upp resterande av måttet med vatten. Sedan är det bara att hälla ner i bunkarna och blanda likt tidigare.

Hålet i locket där köttermometern suttit har jag täppt igen med tejp bara så snuset håller sig lite fräschare i kylskåpet

Nu ska snuset "jäsa" i kylskåpet i minst en vecka innan det är klart för användning, Sedan kommer det givetvis en del fyra med första smakprovet. Jag kan knappt bärga mig!


Kommentera

Snustillverkning - del 2

Publicerat: 2013-10-27 02:00:15 | Kategori: Diverse

Nu börjar det likna något. Jag har blivit grymt mycket bättre på Rocksmith 2014! Inte nog med det, de första 24 timmarna av snustillverkningen är avklarade. Nu är det dags för påse nummer två, natriumkarbonatet. För att kunna blanda i denna ingrediens måste snuset ut ur ugnen en liten stund och det stinker!

Ett tips är att använda en andningsmask av något slag. Engångsmasker från Jula eller liknande fungerar alldeles utmärkt. Då kan man även passa på att ta lite kort på sig själv där man ser så ond ut som möjligt. smiley

Natriumkarbonatet ska blandas i 4-6 dl vatten beroende på vilken guide man följer. Jag brukar för det mesta ta så lite vatten som möjligt. Det är inte speciellt roligt att vara tvungen att torka snuset i efterhand! Skulle det bli för torrt så är det ju enkelt att bara hälla på lite extra vatten när snuset är klart.

Ett annat tips är att hälla på kallvatten. Det står i alla guider att man ska använda varmt vatten, men snuset är redan fasligt varmt och man vill ju inte bränna sig när man blandar. Vad gäller bakterier så tror jag inte att det är något problem så länge man har rent vatten i kranen.

Plastpåsar ovanpå gummihandskar är som nämnt i del två min absoluta favorit för att blanda snus. Engångshandskar är inte ett dumt alternativ, men det är dyrare i längden samt att man har mindre skydd från att bränna sig. En rulle plastpåsar från ÖB kostar inte alls mycket och håller hur länge som helst. Jag tror jag köpte min rulle för två år sedan och jag har inte ens använt hälften.

Tobaken börjar nu likna snus och om endast 12 timmar så är det dags för det sista momentet. I del tre så blir det att blanda i glycerol och smaksättning. Jag kan knappt bärga mig!

 


Kommentera

Snustillverkning - del 1

Publicerat: 2013-10-25 20:28:23 | Kategori: Diverse

Nu var det alltså dags att påbörja tillverkningen av snus som jag inhandlat enligt tidigare inlägg. Det blev den blåa varianten då den låg överst i förrådet. Innehållet i en låda är två stycken plastbunkar varav den ena fylld med tobak, tre påsar med natriumklorid, natriumkarbonat och glycerol samt ett papper med instruktioner.

Första steget är att blanda natriumklorid med, i mitt fall, 8 dl vatten som sedan ska blandas i tobaken. Smartast är att blanda allt i en stor bunke, men då jag är mån av tid och så lite disk som möjligt så separerade jag tobaken i de två medföljande plastbunkarna med 4 dl natriumkloridsvatten i vardera bunke. Många tipsar om att man ska använda en elvisp för att blanda, men jag tycker att det fungerar ypperligt att blanda för hand. Givetvis måste man ha någon sorts engångshandskar för detta... eller gummihandskar med engångspåsar. :)

Efter sisådär fem minuters knådning så ska tobaken packas något sånär halvhårt i bunkarna. Det görs lättast med en sked om man, som jag, glömt bort det totalt och lyckats slänga plastpåsarna som man hade på händerna.

Om man tänkt till lite så har man redan satt ugnen på 90 grader, men som vanligt hade jag glömt bort även det steget. Så efter man har väntat sisådär ytterligare fem minuter på att ugnen blivit varm så kan man försluta bunkarna.

En termometer av något slag är nästan ett måste då vanliga hushållsugnar inte brukar vara speciellt precisa. Jag valde en köttermometer. Tråkigt nog verkar bunkarna från Coobra inte speciellt rigida så locket sprack när jag tryckte ner termometern! Det är ju inte direkt så positivt då man helst vill att all fukt hålls kvar i bunkarna. Tack och lov så hade jag en hel del lock i samma storlek kvar sedan tidigare snussatser.

Det sista steget är givetvis att spela Rocksmith 2014, men innan det så ska bunkarna in i ugnen där tobaken ska gräddas i 24 timmar. I nästa del så är det dags för påse nummer två, natriumkarbonatet. :)


Kommentera

Galaxy S4 på håret

Publicerat: 2013-10-17 15:53:47 | Kategori: Android

Ett par dagars experimenterande senare så är telefonen så lik en Samsung Galaxy S4 som bara är möjligt. Detta krävde lite mer än att bara slänga in ett nytt tema även om detta också gjordes.

Först och främst flashade jag en ny "rom" som har stöd för en genomskinlig statusrad. Även om Nexus 4 är en av de absolut största telefonerna när det kommer till roms så fanns det inte speciellt många som fyllde mina kriterier. Jag hittade till slut en som kallades CarbonRom. Den har i princip samma funktioner som tidigare nämnda Cyanogenmod, men även funktioner från AOKP bland annat.

För att sedan få rätt färg på texten i statusraden så behövde jag en ny tema-app. Samma utvecklare som släppt temat jag använde i förra posten har även släppt en betal-app med namn Galaxy S4 TW Theme. Tillsammans bildade dessa två moment en vettig representation av en Galaxy S4.

En annan fördel med en ny rom är att jag äntligen kunnat uppgradera till Android 4.3, till och med 4.3.1 i detta fallet. Skillnaderna är ganska små, men det ska ge en någon bättre batteritid och kännas lite rappare. Jag passade även på att flasha en ny kernel, franco Kernel Plus. Även denna utlovar lite bättre batteritid. Till sist skaffade jag appen Battery Widget Reborn för att bättre kunna hålla koll på batterinivån.

Nu är det endast en mer korrekt startskärm som saknas, men då detta faktiskt inte finns ännu så är det bara att leva med att telefonen ser lite egen ut. Det är även några mindre buggar i Android 4.3.1 ännu vilket inte är så förvånande. Det känns framförallt bra att få ha uppgraderat så man inte är kvar i stenåldern längre. cheeky


Kommentera

Brad Pitt och zombies!

Publicerat: 2013-10-11 10:46:37 | Kategori: TV, film & YouTube

Igår spenderade jag ett par timmar till att äntligen se World War Z. Det fanns två anledningar till varför jag var nyfiken av denna film. För det första är Max Brooks en underbar författare. Nu har jag inte läst World War Z, men Zombie Survival Guide är helt fantastisk. Den andra anledningen var att Brad Pitt i min synvinkel var helt otippad att spela huvudrollen i en zombie-rulle!

Nu i efterhand är jag mycket glad över att jag tog mig tid till denna film! Inte nog med att jag blev förvånad över att den faktiskt hade substans, det är en av mina nya favoriter. Utan tvekan den bästa zombie-rulle jag sett och jag älskar zombie-filmer!

Jag är kanske ensam om att säga det, men jag tycker inte om Marc Foster som har regisserat filmen. Hans näst senaste rulle, Machine Gun Preacher, var förvisso väldigt bra, men i övrigt är jag inte imponerad av hans verk. Marc Foster växte inte heller speciellt mycket i mina ögon efter att jag hört att World War Z egentligen skulle ha ett helt annat och totalt skrattretande slut. Av vad jag har hört så anmärkte Brad Pitt och hans produktionsförlag Plan B högljutt på detta och en tredjedel av speltiden filmades om. Nu i efterhand har jag även fått höra att Marc Foster inte ska få regissera uppföljaren. Ja, det kommer en uppföljare! Även fast de gick över budget med flera hundra miljoner dollar så har filmen visat sig vara väldigt lukrativ! Jag väntar med spänning!

Nu har jag faktiskt inte nämnt ett dyft om handlingen i filmen, men jag vet inte om jag vill göra det. Jag gick in med endast vetskapen att det skulle vara Brad Pitt och zombies och i efterhand så tycker jag inte att det behövs mycket mer förklaring än så. Jag vill däremot påstå att jag var helt fastklistrad vid filmen. Skådespelarinsatserna var även de på topp. Brad Pitt gjorde sig förvånande bra i rollen som Gerry, en familjefar som får uppleva apokalypsen genom sitt jobb.

Något som väldigt många zombie-fantaster och troll på IMDB har klagat på är att det är förvånandevis ont om splatter i denna film. Detta kan jag hålla med om, men samtidigt ser jag mest positivt på detta. Det gör att man fokuserar mer på handlingen och det som faktiskt sker vid sidan om blodutsöndrandet. I filmer som Day of the Dead och Dawn of the Dead så läggs otroligt mycket fokus på just splattret och inälvor som kastas både hit och dit. Även om de filmerna är fantastiska så gör det att man tappar bort sig lite i allt äckel. En stor anledning till varför World War Z har så pass lite splatter är eftersom att den ville göra filmen godkänd för ungdomar i de lägre tonåren. Det har visat sig vara en bra strategi med tanke på hur populär filmen blev.

Jag är däremot lite besviken på samhället idag. En så här bra film borde nå kultstatus på momangen! Jag skulle i ärlighetens namn säga att den borde ses av alla, inte bara zombie-fantaster!


Kommentera

«« Äldre inlägg