Ett dygn utan snus

Publicerat: 2014-06-11 02:43:26 | Kategori: Diverse

Precis som i inlägget tidigare så har jag inte kunnat somna inatt heller. Hela kroppen fladdrar och rör sig utan att jag har någon kontroll. Det viktiga är att jag faktiskt klarat mig utan snus i ett helt dygn! Inget nikotinfritt snus, inga portioner, ingen rökning och inga plåster/tuggummin. Bara ren och skär vilja (och många koppar kaffe).

Snart är nikotinberoendet ett minne blott och det ska vara värst första dygnet vad jag vet. Efter det är det endast det psykiska beroendet som hindrar mig. Jag vet mycket väl vilken best det psykiska beroendet kan vara, men bara den lärdomen kommer att göra det lättare att överkomma.

Hittills kan man säga att jag råkat ut för alla tänkbara biverkningar förutom just feber. Kallsvettas gör jag däremot lite omsänder. Hjärtklappning kommer och går, men något beständigt är huvudvärken, fladdrigheten och suget! Det som fungerat bäst för att stilla dessa problemen är att äta okontrollerat, titta på alla Jönssonligan-filmer om och om igen, dricka kaffe och käka sprutgrädde. Till nästa inlägg väger jag antagligen dubbelt så mycket, men med lite tur så är jag fortfarande snusfri!


Kommentera

Snuset ska väck!

Publicerat: 2014-06-10 04:09:51 | Kategori: Diverse

För bara några timmar bestämde jag mig och den begynnande oron har fått mig att vara klarvaken inatt. Jag ska sluta snusa och det med basta (dvs "cold turkey")! Jag har hållit på sedan jag var ynka 13 år gammal (ca 18 år) och jag vill inte längre vara under beroendet. Jag har lyckats sluta förut, för åtta år sedan, och det gick bra förutom att jag aldrig blev av med suget. Jag vet att jag kommer att få uppleva irritation och säkert feber likt förra gången, men det är det ändå värt!

Mitt färdigtillverkade snus har jag tänkt skänka till en vän (om han vill ha det) och resterande snussatser kommer att göras av med på något vis.

Varför skriver jag här om det och det även bland det första jag gör? Om jag nu skulle få lust att börja snusa så kommer misslyckandet inte bara vara ett personligt misslyckande längre och det borde kunna ge mig extra motivation. De närmsta dagarna kommer bloggen även agera som en dagbok över min progress till att bli snusfri.

Önska mig lycka till så hörs vi under min feberyra. yes


Kommentera