Nördvarning i värmen

Publicerat: 2014-07-24 01:57:25 | Kategori: Prylar & Hårdvara


Kommentera

Blockera samtal i Android

Publicerat: 2014-07-10 20:27:09 | Kategori: Android

En månad efter snusstoppet så är jag nu tillbaka, men jag kan inte påstå att jag är så stolt över mig själv. Jag lyckades inte sluta helt, men jag har åtminstone dragit ner på det en hel del. Däremot så ville jag snarare skriva en liten guide om hur man kan blockera oönskade telefonnummer i Android, dvs det rena Android från Google och inte Samsungs eller Sonys varianter som redan har funktioner för blockering. I just vanliga Android så har aldrig denna funktion funnits vilket är väldigt tråkigt. Istället har vi Android-användare fått använda oss av tredjeparts appar som oftast kostar pengar eller är genomsyrade med reklam.

Jag har själv inte behövt bry mig om detta då jag alltid använt en tredjeparts "rom", så som Cyanogenmod eller Carbon rom, men för några dagar sedan valde jag att prova på förhandsversionen av nya Android L. Denna version av Android har varit så pass bra att jag inte velat gå tillbaka till det numera nästan antika KitKat. Tyvärr innebär detta att jag blir av med en hel del smidiga funktioner också, mest nämnvärt just blockering av telefonnummer.

Jag testade på en del olika tredjeparts appar för detta och precis som tidigare nämnt fanns det inga riktigt vettiga alternativ. Efter detta nedslag så tändes en glödlampa ovanför huvudet på mig mer eller mindre. Varför skulle detta inte gå att göra via den inbyggda appen för kontakter? Jag ville minnas att jag sett att man kan ställa in att vidarebefordra alla samtal från en kontakt till röstbrevlådan. Detta visar sig vara en utomordentligt smidigt sätt att även blockera samtal från en störande person eller telefonförsäljare. Det som få vet är att det också går att lägga in flera telefonnummer för en kontakt och på så sätt så kan man skapa en "svart lista" mer eller mindre.

Det bästa av allt är att man aldrig behöver tänka på denna svarta lista igen då den kopplas till ens Google-konto och kommer finnas kvar även när man byter telefon!

Här kommer en snabb och relativt smidig genomgång:


Kommentera