Ytterligare uppfräschningar

Publicerat: 2013-12-04 14:03:15 | Kategori: Uppdateringar

Vem kunde tro att det kan skilja så pass mycket mellan webbläsare? Sökrutan har fått sig en rejäl uppdatering till och det ser faktiskt inte alls dumt ut med en rundad sökknapp, men i Internet Explorer 8 så får man glömma både rundade hörn och skuggor. Om man bortser från det så skulle jag inte kunnat göra mycket mer för att få det snyggt i Microsofts äldre och sämre webbläsare.


Kommentera

Sökrutan uppfräschad

Publicerat: 2013-12-03 17:34:50 | Kategori: Uppdateringar

Under den senaste veckan har det smygit sig på ett antal smärre förändringar på utseendet av hraffe.se. Det som är mest synligt är utan tvekan att sökrutan har flyttat sig uppåt till loggan. Detta har jag faktiskt funderat på att göra länge, men jag inte känt att jag har haft tid till att göra det. Nu blev det däremot av efter att jag rundade av det vänstra hörnet i loggan.

Även avskärmningen eller vad man ska kalla det mellan loggan och underliggande innehåll är helt förändrad. Från en onödigt "flashig" vertikal låda till en diskret skugga. Problemet med att ändra designelement i CSS är just att Internet Explorer var uruselt för bara något enstaka år sedan. Efter Internet Explorer 10 så fungerar allt utomordentligt, men tidigare versioner har varken stöd för skuggor eller rundade hörn.

Det som inte syns lika tydligt är sökrutans nya funktion. Den är något genomskinlig, men när man håller musen över den eller trycker på den så försvinner transparensen helt.

Inte för att påstå att designen är perfekt ännu, men den är på god väg. smiley


Kommentera

Hershel bara... borta!

Publicerat: 2013-12-03 13:50:52 | Kategori: TV, film & YouTube

Rick och Hershel

Varning! Innehåller enorma spoilers!

Nu är alla avsnitt slut för årets The Walking Dead och det sista avsnittet var en ofantligt ledsam upplevelse. Inte enbart för att det nu är två månaders paus, men många karaktärer fick sätta livet till.

The Walking Dead har alltid fascinerat mig hur huvudkaraktärer bara plötsligt dör på ett eller annat vis. Å ena sidan gör det serien "verklighetstrogen" och man förstår att ingen går säker, men samtidigt tråkigt när någon får sätta livet till som man tyckt om i flera säsonger.

Det började i andra säsongen med att karaktären Dale blev helt massakrerad av en zombie från ingenstans. Han var en ärlig och sympatisk äldre herre som alltid ville göra rätt för sig. Han fick mycket motgångar i och med att medmänsklighet inte är den bästa egenskapen i den nya världen. När resten av gruppen diskuterade att ta livet av en ung kille som de hade fångat så sa Dale blankt nej till att vara en del av en sådan civilisation. Han packade väskan och började vandra ifrån lägret, men bara några hundra meter bort så blev han attackerad och i det närmaste dödad av en zombie. När resten av gruppen fann honom så fanns det inte annat att göra än att avsluta hans lidande med en kula mot pannan. Det var den första riktigt tragiska händelsen.

Efter detta var det många fler som fick sätta livet till. Shane, bästa vännen till gruppens ledare, Rick, blev mer och mer paranoid och galen till den nivå att han försökte döda Rick. Däremot lyckades Rick avvärja denna attack och Shane dog i Ricks händer. Frun till Rick, Lori, dog när hon skulle föda deras barn. Deras äldre son fick skjuta henne i huvuder så hon inte skulle återuppstå. Dales bästa vän Andrea som vid detta tillfälle också var en huvudkaraktär blev även hon skadad så hårt av en zombie att hon inte kunde räddas. I den tårdrypande scenen fick man se henne ta emot en pistol av gruppens ledare, Rick, för att kunna ta livet av sig själv.

Hershel

Någon som har fått vara med och uppleva de flesta av dessa dödsfall är just Hershel. Likt Dale vill han se det bästa hos människor, men är även väldigt religiös. Hershel är också den som, enligt mig, utvecklats mest i The Walking Dead. Bara i utseendet har han förändrats ofantligt mellan säsongerna. Från början var han både renrakad och korthårig, men under seriens gång så har han i princip förvandlats till jultomten med både långt vitt skägg och en tunn hästsvans. Han blev även biten av en zombie i benet, men Rick lyckades räddade honom från en säker död genom att amputera benet med en yxa.

Man skulle kunna tro att Hershel hade sitt på det trygga med tanke på vad han har genomlevt, men så var inte fallet. I det sista avsnittet får han nämligen huvudet halvt avhugget. Detta av en ofantligt ondsint person som kallas för guvernören. Det som gjorde det hela värre var att Hershel hade ett leende på läpparna när det hände. Som att han trodde att allt skulle ordna sig, men guvernören ändrade sig i all hast och Hershel fick äntligen möta sin skapare. Guvernören har under mer än en säsongs tid varit ärkerivalen, men strax efter Hershel blivit mördad så mötte även denna guvernör sitt öde! 

Efter denna hjärtskärande scen bröt det ut ett krig mellan guvernörens män och Ricks grupp. Skottsalvor i mängder avlossades och folk dog till höger och vänster. Jag vet inte hur andra uppfattade detta, men jag kunde inte hålla det minsta fokus på detta slag då jag hela tiden skrek "Hershel är död" för mig själv.

Tänk hur mycket en karaktärs död i en TV-serie kan påverka en emotionellt! Scott Wilson som spelat Hershel borde få en Oscar!


Kommentera