Upptadering av pajen

Publicerat: 2014-04-28 04:33:11 | Kategori: Uppdateringar

Under natten så har jag tagit mig tid att uppdatera min Raspberry Pi och alltså hela webbservern i samma veva. Förutom smärre problem så verkar allting ha gått bra nu såhär efteråt, men tyvärr så fungerar inte riktigt Systeminfo lika bra som innan. Förhoppningsvis går det att fixa. I det stora hela så kan jag inte vara annat än nöjd ändå, ett helt nytt och fint Linux går inte att klaga på!

Editering 2014-04-28 07:00
Vem kunde tro att det skulle vara så enkelt som att ändra en bokstav för att allt skulle se ut som innan!? Jag ändrade även lite på CPU-frekvensen så att det står både nuvarande och max. Då syns det ju hur ofantligt cool jag är som har överklockat servern... eller det som syns är nog snarare tvärtom. cheeky


Kommentera

Chibson-experimentet #1

Publicerat: 2014-04-27 08:36:00 | Kategori: Prylar & Hårdvara

Efter en väldigt lång tystnad på hraffe.se så kommer här ett inlägg som åtminstone jag finner väldigt spännande för egen del. Imorse blev förhandlingen klar med en kinesisk fabrik som ska tillverka en specialtillverkad gitarr åt mig!

Varför just Kina är det säkert någon som frågar sig? Svaret är väldigt enkelt. Skulle man låta ett företag i USA eller Sverige specialtillverka en gitarr så skulle det kosta multum. Även om jag inte direkt är fattig i dagens läge så skulle jag säkerligen bli det efter ett sådant köp. Det enda som egentligen kan vara problemet med en Kina-tillverkad gitarr är faktiskt kvalitetskontrollen, men det är ingenting som står sig mycket bättre med exempelvis Gibson för att vara ärlig. Visst har Gibson högre standard än deras dotterbolag Epiphone som främst har sin tillverkning i just Kina, men jag har aldrig varit med om gitarr som inte behövts ställas in alls.

Hur kommer då gitarren att se ut? Tanken är att det ska vara en Gibson Les Paul med en Floyd Rose samt en finish som liknar Joey Jordisons Warlock-gitarr. Ungefär som att jämföra de två olika bilderna i detta inlägg.

Något extra roligt är att jag kommer att få bilder från processen om hur gitarren kommer till liv direkt från fabriken. Med andra ord så kommer det att komma en del uppdateringar här också med lite tur.

Som nämnt så kommer det att bli mycket spännande att se hur gitarren tar form. Jag kan själv knappt tänka mig hur en sådan här gitarr skulle se ut och antagligen så kommer den att bli aningen annorlunda än vad jag har i tankarna. Den stora frågan är ju om den blir bättre än vad jag hoppas på!


Kommentera